Jong Ajax verspeelt eerste punten van het seizoen

Jong Ajax heeft maandagavond de eerste punten van het seizoen verspeeld. Na drie zeges speelde de ploeg van Michael Reiziger met 1-1 gelijk tegen RKC Waalwijk.

De beloften startten met Mateo Cassierra, Luis Orejuela, Carel Eiting, Deyovaisio Zeefuik en Kostas Lamprou in de basis. De wedstrijd was zo’n twaalf minuten oud toen het wegens naderend onweer werd stilgelegd. Na een onderbreking van zo’n twintig minuten hervatten beide ploegen het duel. Jong Ajax speelde een rommelige eerste helft, waarin het wel op voorsprong wist te komen. Carel Eiting rondde een goede aanval met een hard schot af.

In de tweede helft kreeg Jong Ajax de meeste kansen, maar het bleef in balbezit slordig. Zo’n tien minuten na rust werd de gelijkmaker binnengeschoten door Henrico Drost. In de slotfase kregen de Ajacieden via Cassierra, Mazraoui, Johnsen (lat) en Eiting (afgekeurde goal) nog goede kansen op de winnende treffer, maar die bleef uiteindelijk uit.

Wedstrijdverloop:’37. 1-0 Eiting’55. 1-1 Drost