Jong Ajax wint met ruime cijfers van kampioen VVV-Venlo

Bij Jong Ajax zagen we een groot aantal eerste elftalspelers. © Pro Shots

Binnen een half uur stond Jong Ajax al met 0-3 voor bij de kampioen.

Waar Jong Ajax eerder dit seizoen thuis nog met grote cijfers verloor (0-4) van VVV-Venlo waren de rollen op vrijdagavond omgedraaid, in Stadion De Koel werd het maar liefst 1-4.

Jong Ajax dat aantrad met een groot aantal eerste elftalspelers begon sterk aan de wedstrijd: binnen een half uur stond er al 0-3 op het scorebord. Na negen minuten kopte Mateo Cassiera al de openingsgoal tegen de touwen, hij deed dit uit een hoekschop van Nouri. Diezelfde Nouri was tien minuten later weer verantwoordelijk voor de assist. Ditmaal vond hij het hoofd van Kenny Tete die de bal over VVV-keeper Maarten de Fockert plaatste.

Niet veel later gaf Nouri wéér een assist, ditmaal na het onderscheppen van een belabberde terugspeelbal en het in stelling brengen van David Neres. De rechtsbuiten schoot zuiver raak in de linkerhoek: 0-3. Dit zou ook de ruststand blijken