Kenneth Pérez: “Maar toen moest ik kiezen van Ajax…”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Voetbalanalist Kenneth Pérez is een Deen en hij voetbalde bij Ajax. Net als tientallen andere Denen. De Amsterdamse club en de Scandinaviërs komen goed overeen.

Niet alle Denen waren een succes. “En daar heb ik in sommige gevallen ook een beetje aan meegedaan”, zegt de altijd kritische Pérez tegen Het Parool. “Maar het vervult Denen nog altijd met trots en hoop als een landgenoot bij Ajax terechtkomt. Ook al weten ze heel goed dat Ajax niet altijd meer kampioen wordt en ook allang niet meer meetelt in de Champions League.” Overigens had de werknemers van FOX Sports nog een functie bij Ajax kunnen uitoefenen. “Daar is wel sprake van geweest, toen ik de A1 van Ajax trainde. Ik zou een soort mentorrol gaan vervullen voor een aantal jonge voetballers, onder wie ook enkele Deense spelers. Maar toen moest ik kiezen van Ajax: óf trainen óf mijn werk voor televisie. Ik koos voor dat laatste.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/03/11/kenneth-perez-maar-toen-moest-ik-kiezen-van-ajax/

Gegevens

Tags: Interviews
Clubs: AFC Ajax