Jong Ajax krijgt Limburgs pak slaag in slotfase

Jong Ajax heeft maandagavond zijn 24e wedstrijd in de Jupiler League verloren. De beloften begonnen aardig door goals van Mateo Cassierra en Vaclav Cerny, maar werden in de tweede helft compleet overrompeld door een uiterst effectief Fortuna Sittard. In Limburg ging een op papier sterk Jong Ajax met 5-2 ten onder.

De ploeg van Marcel Keizer begon goed aan het duel. Er werd na één minuut en veertig seconden al gescoord door Cerny, die een strakke, lage voorzet van Noussair Mazraoui vogelvrij kon binnenschieten. Een goed begin wat geen goed vervolg kreeg. Althans, niet in het eerste kwartier, aangezien Fortuna de betere partij was in de beginfase.

Toch leidde dit niet tot een treffer voor de thuisploeg, wat voornamelijk werd voorkomen door Ajax-keeper Norbert Alblas. Jong Ajax trof daarentegen wel doel. Vlak voor rust was het Cassierra die een vrije trap van Frenkie de Jong knap binnenschoot, waardoor de Colombiaan, een van de zeven(!) spelers uit de A-selectie in de basis, opnieuw op het scorebord verscheen bij een wedstrijd van de beloften.