Jong Ajax wint met 1-0 van Jong Psv

Jong Ajax heeft het goede voorbeeld gegeven voor de eerste selectie en versloeg vrijdagavond Jong Psv met 1-0 op sportpark de Toekomst. Trainer Marcel Keizer had door de Europa League-wedstrijd die Ajax-1 een dag eerder speelde niet de beschikking over enkele vaste waarden.

Spelers als Matthijs de Ligt, Donny van de Beek en Abdelhak Nouri maken steeds vaker hun opwachting in het eerste elftal en zo blijft het puzzelen voor de trainer van Jong Ajax. Toch stond er een waardig elftal en waren de Ajacieden de bovenliggende partij in de eerste helft. Tijdens de rust besloot Keizer om Kaj Sierhuis in te brengen en dat bleek een gouden wissel. Uit een fijne vrije trap van De Jong kopte Sierhuis de bal tegen de touwen en dat bleek tevens de eindstand. Door de overwinning verstevigde Jong Ajax de tweede plek in de Jupiler League.

Opstelling Jong Ajax: Tim Krul, Deyovaisio Zeefuik, Terry Lartey-Sanniez, Leon Bergsma, Damil Dankerlui, Carel Eiting, Frenkie de Jong, Thulani Serero, Justin Kluivert (72. Noussair Mazraoui), Ezra Walian (46. Kaj Sierhuis), Pelle Clement