Goed Jong Ajax simpel langs FC Dordrecht

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax heeft maandagavond een simpele uitoverwinning geboekt. Bij FC Dordrecht werd het 0-2. Abdelhak Nouri en Pelle Clement waren de doelpuntenmakers. 

Met een sterk elftal trad Jong Ajax aan tegen FC Dordrecht. Onder meer Tim Krul, Matthijs de Ligt, Jairo Riedewald, Frenkie de Jong, Nouri, Vaclav Cerny en Matteo Cassierra deden mee en dat was te merken. Jong Ajax had volledige controle en speelde fijn voetbal. 

Het positiespel was goed, Dordrecht was behoudens één schot van afstand op de lat nergens, maar lang werd er niet gescoord door de Amsterdammers. Het ontbrak aan precisie in de laatste fase. Het was aan Nouri te danken dat de ban gebroken werd. De jongelingen zetten goed druk, Clement gaf af op Nouri, die feilloos raak schoot vanaf randje zestien: 0-1. 

De tweede helft was net zo eenzijdig als de eerste. Jong Ajax had het overwicht in balbezit, al creëerde men niet heel veel kansen. Clement bepaalde de eindstand, na goed voorwerk van invaller Anwar El Ghazi, op 0-2. Daardoor werd er sinds Almere City-uit weer eens een uitwedstrijd gewonnen in de Jupiler League. 

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/100807/goed-jong-ajax-simpel-langs-fc-dordrecht