Zo begeleidt de politie spelersbus Ajax naar De Kuip

Bron: www.ajaxlife.nl

We weten allemaal dat er veel komt kijken bij het organiseren van een wedstrijd als Feyenoord - Ajax. Dat zien we ook wel eens op televisie. Sfeeracties, speciale dingen op het veld en noem het allemaal maar op. Maar heb je wel eens gezien hoe de spelersbus van Ajax wordt begeleid?

Grote kans van niet, zo dachten ze waarschijnlijk bij de Politie Eenheid Rotterdam. Het is tegenwoordig best wel hip om het werk van de politie in beeld te brengen en dit keer waren de camera's gericht op de motormuizen die een soepele rit van de spelersbus vanaf De Toekomst naar De Kuip moesten garanderen.

Het werk van de motormuizen bestaat uit het tijdelijk blokkeren van afritten, vrijhouden van de rechterrijbaan en ga zo maar door. Dit alles zie je terug in de video die snel na het soepel verlopen van de busrit werd vrijgegeven. Het filmpje duurt in totaal een minuut of acht en eindigt met de altijd vriendelijke ontvangst bij De Kuip.

Het is best grappig om eens te zien hoe de spelersbus vol Ajacieden wordt afgeleverd in Rotterdam. En zeker rond De Kuip is het nog een gedoe om een rijbaan schoon te vegen. Afijn, kijk gewoon zelf maar!

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20643

Gegevens

Onderwerpen: De Toekomst, Spelersbus