Ajax wint met 2-1 en is uitgeschakeld in Europa League

Ajax heeft donderdagavond met 2-1 gewonnen van Dnipro maar dit is niet voldoende om de kwartfinale te bereiken na de 1-0 nederlaag in Kiev. Riechedly Bazoer bracht Ajax in de zestigste minuut op voorsprong. In de verlenging, nadat Ajax de schade uit het heenduel had gerepareerd ging het alsnog mis: 2-1.

In de eerste helft had Ajax het moeilijk met Dnipro. Zoals verwacht leunde de ploeg uit de Oekraine achteruit en kon Ajax bij vlagen het spel maken. Het enigste hoogtepunt uit de eerste helft kwam van Anwar El Ghazi. De buitenspeler bracht Ricardo Kishna in scoringspositie maar die miste de bal volledig. Ook Dnipro kreeg kansen en het was opnieuw Jasper Cillessen die Ajax behoede voor een achterstand.