Ajax kansloos onderuit in Camp Nou

Samenvatting:Ajax begon onthutsend zwak aan de wedstrijd en liet Barcelona vanaf de eerste minuut de bal rondspelen. De eerste paar minuten gebeurde dat zonder gevaar en keken de Amsterdammers toe, maar toen de Catalanen voor de eerste keer echt gas gaven, was het ook meteen raak. Neymar bekroonde een typische Barca-aanval, 1-0.De goal deed niets aan het spelbeeld veranderen en Messi kreeg snel na de openingstreffer de kans om de score te verdubbelen, maar de nummer 10 schoot hoog over. In de 24e minuut was echt alsnog raak voor Messi die de bal aangespeeld kreeg nadat Niki Zimling een compleet mislukte pass gaf.Vervolgens was Andrés Iniesta nog heel dichtbij de 3-0. De kleine middenvelder slalomde door de Ajax-verdediging en schoot, maar Jasper Cillessen redde knap. Vervolgens kreeg Ajax voor rust nog een kans op de aansluitingstreffer, maar het schot van Kolbeinn Sigthórsson werd niet genoeg van richting veranderd om in het doel van Marc-André ter Stegen te rollen.Na rust ging Barca rustig verder met hetgeen waar ze voor rust mee begonnen. Messi kreeg een aantal kansen en vond nogmaals het net, alleen werd de treffer afgekeurd wegens buitenspel.