Beloften PEC en Ajax in evenwicht

Het duurde meer dan tien minuten voordat de eerste kans te noteren viel in Zwolle. Sheraldo Becker zocht de vrijstaande Gino van Kessel, die maar weer eens speeltijd kreeg in de spits, maar zijn voorzet was net iets te scherp. Aan de andere kant moest doelman Norbert Alblas reddend optreden na een enorme pegel van Simon IJzerman. De goalie, die een prima wedstrijd speelde, moest vlak daarna weer in actie komen en deed dat opnieuw uitstekend na een inzet van Boris Racevic. Danny Bakker had Jong Ajax nog wel op voorsprong kunnen brengen voor rust, maar hij stiftte de bal net over. Zodoende zochten beide teams met een 0-0 tussenstand de thee op.

Na rust zakte het niveau van de wedstrijd in. Ajax wisselde liefst zeven keer, wat het spelbeeld niet ten goede kwam. Invaller Jody Lukoki had nog wel een piekfijne voorzet in huis op Sam Hendriks, maar de invaller schoot over. Even later had Bakker ook de 0-1 op zijn voet, maar hij vond doelman Mike Hauptmeijer op zijn weg. Omdat ook PEC Zwolle niet meer tot scoren kwam stond er na 90 minuten spelen een brilstand op het scorebord: 0-0.