WK-gangers missen door drie weken vakantie seizoenstart

Bron: www.ajaxlife.nl

Het duurt nog ff voordat De Boer zijn WK-gangers kan begroeten.© Proshots

De WK-gangers gaan het begin van het seizoen missen. Daley Blind, Jasper Cillessen en Joël Veltman krijgen na het WK sowieso drie weken vrij. Zij zullen zich ook niet meteen wedstrijdfit melden op De Toekomst.

“Ze krijgen sowieso drie weken vakantie, maar krijgen wel een programmaatje mee,” liet De Boer weten in het rondetafelgesprek in Neustift. “Maar natuurlijk doe je op een vakantieadres minder dan op De Toekomst.”

Als Oranje morgen wint van Costa Rica, gaan de drie Ajacieden pas volgend weekeinde naar huis. Of na de finale, of na de wedstrijd om de derde plaats. Zij melden zich dan pas begin augustus. Op 3 augustus speelt Ajax echter tegen PEC Zwolle om de Johan Cruijffschaal. Dat duel gaat het drietal dan zeker missen. Een week later begint de competitie met de thuiswedstrijd tegen Vitesse.

“Het zou zomaar kunnen dat ze de eerste competitiewedstrijden missen,” aldus De Boer, die er vanuit gaat dat het drietal nog twee weken nodig heeft na terugkomst om echt fit te zijn. “Het zij zo,” klonk de trainer berustend. “Ik heb vertrouwen in onze selectie.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=15837