Vermeer: “Je weet dat je rood kan krijgen”

Bron: ajax1.nl

Kenneth Vermeer pakte een rode kaart in de gewonnen wedstrijd tegen Heracles Almelo (4-0). Vlak na rust moest de keeper aan de noodrem trekken bij een 1-0 voorsprong. Net buiten de zestien haalde Vermeer de van Ajax gehuurde spits Castillion neer. “Ja, in eerste instantie glijd ik weg. Hij gaat ervoor, dan raken we elkaar.”

Bij de botsing liep Vermeer zelf ook schade op en bleef geblesseerd liggen. De doelman heeft er geen schade aan overgehouden. “Het valt mee, het was op mijn enkel.” Omdat Vermeer geblesseerd bleef liggen kreeg hij alle tumult om zich heen niet mee. Tegenover de camera’s van Eredivisie Live geeft hij aan dat hij niet alles meekreeg. “Maar als je hem raakt weet je dat je een rode kaart kan krijgen”, aldus een schuldbewuste Vermeer die meer met de pijn bezig was dan met de kaart. “Tja, een doorgebroken speler, dan krijg je rood.”

Ajax zal het volgende week dus zonder Vermeer moeten opnemen in de lastige uitwedstrijd tegen PSV. De keeper baalt daarvan. “Ja dat is zuur en jammer. Maar ik verwacht dat Jasper Cillessen het goed gaat doen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vermeer-je-weet-dat-je-rood-kan-krijgen/