Marc Overmars doorbreekt lange termijn-trend

Bron: ajax1.nl

Marc Overmars wil, ondanks het feit dat hij per december statutair directeur wordt, zich niet langer dan één jaar binden aan Ajax. Dat heeft hij laten weten aan Voetbal International. Zoals bekend heeft de voetbaldirecteur een éénjarig contract bij de Amsterdamse club. “Als Ajax straks met me verder wil, zal dat wat mij betreft opnieuw een termijn van één jaar zijn,” vertelt Overmars in het blad. Daarmee doorbreekt hij de trend van lange contracten bij Ajax. Jeroen Slop en Henri van der Aat waren voor meerdere jaren gebonden aan de club.

“We kunnen per seizoen bekijken of het beide partijen nog bevalt. Als speler had ik om de drie, vier jaar een nieuwe prikkel nodig om het beste uit mezelf te halen. Dat zit nog steeds in mijn karakter,” daarmee laat Overmars zien transparant te zijn over de afspraken met de vereniging.

Overigens kan Overmars niet meer dan drie jaar een contract voor korte termijn tekenen, in verband met de flexwet. De voormalig directeur van Go Ahead Eagles voelt zich vooralsnog goed bij Ajax. “Ik heb het beter naar mijn zin dan ik vooraf had gehoopt.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/marc-overmars-doorbreekt-lange-termijn-trend/