Danny Blind: “Ajax is favoriet vanavond”

Bron: ajax1.nl

Waar velen AC Milan als de favoriet voor het duel van vanavond beschouwen, ziet assistent-trainer Danny Blind dat anders: “Ik heb een goed gevoel over Ajax de laatste weken”, zegt hij tegen Ajax TV. “We hebben zowel tegen Barcelona, als tegen ADO en NAC goed positiespel gespeeld, met een hoog tempo en veel dynamiek. Op basis daarvan is Ajax favoriet”.

Dat Milan de laatste weken in de Serie A niet goed draait, was Blind ook opgevallen: “Milan maakt op mij niet zo’n goede indruk de laatste weken.” Maar de assistent van Van Gaal beseft ook dat het nog wel eens een lastige avond kan worden voor Ajax: “In Europa gelden andere wetten, de beste wint niet altijd. Van de tien keer denk ik dat Ajax zeven of acht keer wint, maar het gaat nu om die ene keer.” Toch zou het volgens hem genoeg moeten zijn om uit te gaan van de eigen kwaliteiten.

Net als iedereen bij Ajax, snakt Blind naar een overwintering in de Champions League: “Ja, het zou tijd zijn om weer een keer de volgende ronde te halen. De laatste keer was in 2006, toen ik trainer was, maar laten we hopen dat dat vanavond uit de boeken gaat.”

 

 

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/danny-blind-ajax-is-favoriet-vanavond/