‘Transfer van Sosa lijkt topje van de ijsberg: Mislintat verzocht groot deel aanwinsten van zaakwaarnemer te ruilen’

Bron: ajaxfanzone.nl

De transfer van Borna Sosa is niet de enige schimmige deal die Sven Mislintat afrondde namens Ajax. Dat zegt de directeur van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), Gerben Everts, tegenover de NOS. De VEB is een organisatie die de belangen van beleggers behartigt en boog zich daarom dinsdag al in een open brief over de onrust rondom Ajax, een beursgenoteerd bedrijf dat dus afhankelijk is van beleggers. Naar aanleiding van de brief treedt de VEB-directeur nu dus naar buiten toe.

“De transfer van Sosa lijkt het topje van de ijsberg”, zegt Everts bij het het radioprogramma Langs de Lijn van de NOS. “Er zijn aanwijzingen dat er meer aan de hand is. Er schijnen appjes te zijn aan spelers die vlak voor de transfer te horen kregen dat ze hun droomtransfer niet kunnen maken als ze niet overstappen naar Arthur Beck. Dat is in de voetballerij misschien gebruikelijk, maar kan niet bij een beursgenoteerd bedrijf.”

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/09/27/transfer-van-sosa-lijkt-topje-van-de-ijsberg-mislintat-verzocht-groot-deel-aanwinsten-van-zaakwaarnemer-te-ruilen/

Gegevens