Oranje O19 wint ruim van Duitsland

Oranje O19 heeft maandagavond de openingswedstrijd op het EK O19 ruim gewonnen. De leeftijdsgenoten van Duitsland werden met 4-1 verslagen.

Navajo Bakboord, Ché Nunnely en Dani de Wit waren de Ajacieden die aan de aftrap mochten verschijnen. Noa Lang verving tien minuten voor tijd Nunnely. Ook oud-Ajacied Javairo Dilrosun kwam in actie.

Nadat beide partijen met 0-0 de rust opzochten, ging de tweede helft voortvarend van start. Alleen niet voor Nederland. De Oosterburen kwamen binnen één minuut na rust al op voorsprong. Nog geen drie minuten later stond het echter al weer gelijk. Op aangeven van Dilrosun kopte Piroe goed binnen. Na ruim een uur spelen kwamen de Nederlandse talenten langszij: Dani de Wit kopte een hoekschop richting de goal, die via Piroe in het doel belandde. In de slotfase van de wedstrijd liep Nederland via – wederom – Piroe en invaller Grot uit naar een 4-1-zege. Oranje O19 gaat na de eerste speelronde aan de leiding in de groep. Engeland won eerder op de dag met 2-0 van  Bulgarije.