Invaller Younes met Duitsland naar halve finales

Het lukt Younes niet om zijn naam op het scorebord te zetten. © Pro Shots

Amin Younes heeft zijn eerste minuten gemaakt op de Confederations Cup. De buitenspeler van Ajax deed in het afsluitende groepsduel van Duitsland, met Kameroen, zo'n tien minuten mee. De Duitsers lagen toen al dik op koers voor de laatste vier en wonnen met 3-1.

Younes kreeg in de korte speeltijd die hem was gegund zeker twee goede kansen om ook nog eens een doelpuntje te maken, maar dat bleek in Sochi toch te veel van het goede. Dat Duitsland zich meldt bij de laatste vier, betekent dat Ajax hem voorlopig nog niet terugziet.

Wat dat betreft is de uitschakeling van Kameroen beter nieuws voor Ajax. De eliminatie betekent namelijk dat Andre Onana eindelijk op vakantie kan. De doelman maakte deel uit van de selectie van de Ontembare Leeuwen, maar kwam dit toernooi niet in actie.

Duitsland en Younes spelen donderdag hun halve finale, met Mexico als tegenstander. Er volgt ook nog een wedstrijd om de derde plaats, wat betekent dat de linksbuiten van Ajax nog zeker een weekje in Rusland verblijft.