Van Hanegem over 1-0: “Was namelijk geen overtreding”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Willem van Hanegem zag met lede ogen aan hoe zijn Feyenoord gisteren werd weggespeeld door Ajax. De bejaarde Feyenoorder was uiteraard niet tevreden over de prestatie van Feyenoord en ook de scheidsrechter krijgt ervan langs.

“Feyenoord heeft zich door Ajax laten afbluffen. De Ajacieden kleunden erin. De Feyenoorders lieten zich de kaas van het brood eten. Dat viel me tegen”, zegt Van Hanegem in zijn wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad. “En ondertussen liet scheidsrechter Kuipers zich beïnvloeden door de sfeer in de Arena. Hij had Ajax in de eerste minuut nooit een vrije trap mogen geven, op zo’n kansrijke positie nog wel. Het was namelijk helemaal geen overtreding. De 1-0 van Ajax was dus een presentje van de scheidsrechter, die ook de verdere wedstrijd in het nadeel van Feyenoord floot, onder meer bij het geven van kaarten. Ja, mensen zullen nu zeggen dat ik voor Feyenoord ben. Klopt, dat ben ik, maar ik ben ook eerlijk en na zo’n nederlaag ben ik echt niet in de ban van de treurnis”, aldus De Kromme.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/04/03/van-hanegem-over-1-0-was-namelijk-geen-overtreding/

Gegevens

Onderwerpen: ArenA, Column, Scheidsrechter
Tags: Columns, Nieuws