Jong Ajax geeft 0-2 voorsprong weg en verliest van Fortuna Sittard

Jong Ajax had maandagavond de kans om nog dichter in het spoor te komen van koploper VVV Venlo maar de ploeg van Marcel Keizer ging uiteindelijk hard onderuit tegen Fortuna Sittard. Binnen twee minuten stond Jong Ajax al op voorsprong door een doelpunt van Cerny en toen Mateo Cassierravlak voor rust de 0-2 maakte leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Ajacieden.

Niets leek minder waar want in de tweede helft ging Jong Ajax in de slotfase hard onderuit. Nadat vlak na rust de aansluitingstreffer viel raakte de ploeg van Marcel Keizer het een kwartier voor tijd helemaal kwijt. Binnen tien minuten wist Fortuna vier keer te scoren en stond er uiteindelijk een 5-2 stand op het scorebord. Door de zeperd kwam FC Volendam weer een stapje dichterbij de Amsterdammers op de ranglijst. Het verschil werd teruggebracht tot vier punten. Koploper VVV verloor tegen Jong PSV waardoor de nederlaag in Sittard nog harder aankwam. Jong Ajax liet een mooie kans onbenut om de club uit Venlo tot op een punt te naderen.