Jong Ajax wervelt eenvoudig langs De Graafschap

Jong Ajax heeft thuis opnieuw een wedstrijd in de Jupiler League weten te winnen. Op sportcomplex De Toekomst waren de beloften van Ajax te sterk voor De Graafschap. Na een snelle achterstand wist Jong Ajax alsnog de drie punten te bemachtigen. Door goals van Vaclav Cerny, Abdelhak Nouri en Adham El Idrissi werd het 4-2.

De wedstrijd was nog amper een minuut oud of de eerste bal lag in het net. Een prachtige voorzet van Elvio van Overbeek werd gemakkelijk binnengekopt door Piotr Parzyszek. Een onverwacht begin van de wedstrijd, waar Jong Ajax zichtbaar van schrok. De ploeg van Marcel Keizer had echter maar een kwartier nodig om terug te komen.

In de achttiende minuut was het namelijk Cerny die de stand in evenwicht bracht. Een aanval leek gesmoord, maar de bal kwam panklaar voor de voeten van de Tsjech, die de kans niet onbenut liet. Weer een kwartier later was het opnieuw Cerny die Jong Ajax nog voor rust op voorsprong zette. Een prima pass van Mateo Cassierra werd keurig afgerond door de jarige linksbuiten.