Capaciteit ArenA gaat niet omhoog

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

De capaciteit van de Amsterdam ArenA gaat niet omhoog, ondanks de komst van een staantribune. Dat blijkt uit een tweet die Ajax Fancare woensdag verstuurde. Ajax maakte eerder deze week bekend dat Zuid 1 zal omgevormd worden tot een staantribune en dat VAK410 hierheen moet verhuizen.

Het belangrijkste argument dat Ajax aandroeg voor de verhuizing van VAK410, is de veiligheid in het stadion. Nu komt er geregeld vuurwerk, bier of andere voorwerpen terecht op de eerste ring en dat wil Ajax voorkomen met een verplaatsing van VAK410.

Vooralsnog lijken echter weinig supporters enthousiast te zijn. “Zoals wij in eerdere berichtgeving al hebben laten blijken waren wij graag op onze huidige plek verder gegaan,” meldde VAK410 via Facebook. Daarnaast is de verplaatsing van VAK410 naar Zuid 1 een doorn in het oog van supporters die al jaren op de wachtlijst staan voor een seizoenskaart op deze tribune. Omdat VAK410 nu voorrang krijgt om te verhuizen, zullen zij nog langer moeten wachten op een plekje op Zuid 1. Want ondanks de komst van een staantribune, blijft de capaciteit dus gelijk.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/capaciteit-arena-gaat-omhoog-ondanks-komst-staantribune/