El Ghazi en Warmerdam verliezen met Jong Oranje

Nog een paar dagen en ook El Ghazi heeft vakantie.© Pro Shots

Het is Anwar el Ghazi en Django Warmerdam niet gelukt de tweede wedstrijd van het jeugdtoernooi in Toulon te winnen. De Ajacieden liepen tegen een nederlaag aan. Amerika onder 23 was met 3-1 te sterk voor Jong Oranje.

Jong Oranje opende met een 3-2-overwinning op Costa Rica, maar moest zijn meerdere erkennen in Amerika onder 23. Brahim Darri (Heracles Almelo) zorgde voor een Nederlandse voorsprong, maar nog voor rust trof Amerika onder 23 twee keer doel. De derde goal volgde kort na de hervatting.

De gemiddelde leeftijd ligt bij de Amerikanen iets hoger dan bij de Oranjehemden, maar dit mag nou niet direct het meest voor de hand liggende excuus zijn. Daarnaast treedt Jong Oranje aan met een ploeg vol onbekende namen. Dit bedoelen we in de zin van: vrijwel niemand is (al) in beeld bij het ‘echte’ Oranje.

El Ghazi is misschien nog de bekendste van het stel en ook hij is vrij nieuw in deze vertegenwoordigende ploeg. De aanvaller van Ajax kwam halverwege de tweede helft in het veld, voor Warmerdam was tegen Amerika onder 23 zelfs een basisplaats weggelegd.