Jong Ajax wint door hattrick-hero Zivkovic

De wedstrijd tussen FC Oss en het belofteteam van Ajax was niet live te volgen met beeld. Wel was echter duidelijk dat Zivkovic het vizier op scherp had staan vrijdagavond. Al na twee minuten tekende hij voor de openingstreffer, een klein kwartier later verdubbelde hij de marge. Vlak na rust was een vrije trap van zo'n twintig meter aanleiding voor Denswil om zich te laten zien, gedecideerd tekende hij voor de 0-3.

Jong Ajax komt dit seizoen vrijwel wekelijks op voorsprong, maar even zo vaak worden de punten in de tweede helft weggeven. Ook tegen FC Oss kwam de klad erin, toen Opoku vlak na het doelpunt van Denswil voor de 1-3 tekende en een minuut later de 2-3 bijna een feit was. Twintig minuten voor tijd gooide Zivkovic met zijn derde treffer het duel alsnog op slot. De achttienjarige aanvaller kwam zodoende in de buurt van de dubbele cijfers terecht, hij staat nu op negen goals in de Jupiler League. Jong Ajax klimt door de uitzege naar de negende plek.

Opstelling FC Oss: Koopmans; Piqué, Stuij van den Herik, Jansen, Monteiro; Van den Ouweland, Opoku, Kamaci (60' Jansen); Bakx, Van Veen, Mathieu (60' Snijders).