Groenendijk: “Dit is een fase waar we in zitten”

Bron: ajax1.nl

Alfons Groenendijk vond de overwinning van VVV Venlo wat geflatteerd, dat zei hij maandagavond op FOX Sports. De trainer van Jong Ajax zag zijn ploeg met 5-1 verliezen van de Limburgers. “Je speelt 35 minuten denk ik prima. Je komt 1-0 voor. Ik denk dat we goed voetbalden in die fase. Maar dan zijn er altijd een paar momenten die zo’n wedstrijd laten kantelen,” vertelde hij na afloop van het duel.

Jong Ajax verloor al vier duels op rij, maar dat betekent volgens Groenendijk niet dat ze de hoop opgeven. “Dit is even een fase waar we in zitten. Daar raak ik niet van in de war. We moeten hier ook niet een drama van maken. We komen er ook wel weer uit,” legt hij uit.

Dat Ajax in korte tijd twee doelpunten te verwerken kreeg, was volgens Groenendijk een kwestie van ervaring. “Na zo’n goal moet je even weten van, zo’n publiek gaat erachter staan. En ze gaan druk zetten. Dat is logisch. Maar dan missen ze de ervaring,” beschrijft de trainer. “We moeten ook niet denken dat we zomaar even met 3-0 van VVV winnen, die net uit de Eredivisie komen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/groenendijk-dit-is-een-fase-waar-we-in-zitten/