Ajax vreest halflege ArenA bij Klassieker

Bron: ajax1.nl

Afgelopen donderdag heeft de KNVB het nieuwe speelschema van de Eredivisie gepresenteerd aan de clubs. In dit concept is Ajax – Feyenoord ingepland op 18 augustus. Dit valt nog net in de zomervakantie periode in Noord-Holland. In een interview met Algemeen Dagblad reageert Daniël Dekker, voorzitter van de supportersvereniging Ajax, furieus: “Het is ongelooflijk, wie bedenkt dit?”

“We begrijpen dat de competitie eerder begint vanwege het WK in Brazilië volgend jaar”, vervolgt Dekker. “Fans moeten dus al wedstrijden gaan missen. Dat daar dan Ajax – Feyenoord bij zit, is echt onvoorstelbaar. Het is de wedstrijd van het jaar en de helft ligt nog op het strand. Het is te hopen dat de KNVB hier niet bij nagedacht heeft. Als het wel bewust zo gepland is, is het nóg erger.”

Competitieleider Gijs de Jong laat weten dat De Klassieker inderdaad bewust zo gepland is, omdat de wedstrijd absoluut op zondagmiddag gespeeld moet worden. Wedstrijden van Ajax worden vanwege deelname aan de Champions League vaak verplaatst naar de zaterdagavond. De Jong stelt dat de KNVB zo min mogelijk toppers af te laten werken na een Europese wedstrijd.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-vreest-halflege-arena-bij-klassieker/