De Boer: ”De Jong moet zich meer laten gelden”

Bron: ajax1.nl

De kwetsbaarheid van de spelersgroep van Ajax wordt volgens trainer Frank de Boer mede veroorzaakt door de afwezigheid van één of twee extra routiniers met roots bij Ajax. Zo valt te lezen in De Telegraaf vandaag. ”Voor jongens van buitenaf ligt de drempel vaak te hoog.”

André Ooijer ziet De Boer wel als zo’n speler, maar voor hem is het niet altijd even gemakkelijk omdat hij niet vaak speelt. “Toch mag dat niet uitmaken en dat vertel ik André ook. Verder hebben we nogal een introverte groep. Jan Vertonghen heeft grote stappen gemaakt en ik vind dat Siem de Jong zich ook meer moet laten gelden. Theo Janssen is extravert, maar nog zoekende.”

Ex-volleybalbondscoach en prestatiemanager Peter Murphy wordt door De Boer regelmatig in de arm genomen om dit proces binnen zijn jonge spelersgroep te begeleiden en te stimuleren.

“Jongens als Vertonghen en De Jong moeten corrigeren, maar tegelijkertijd ook geholpen worden. Zij zitten in eenzelfde proces als veel jongelingen. Inderdaad is het moeilijk om je in dat geval te focussen op anderen, die ze in sommige gevallen zelfs nog als concurrent zien. Toch moet je daardoorheen als je wilt groeien naar het leiderschap.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/de-boer-de-jong-moet-zich-meer-laten-gelden/