‘RvC ging zonder Cruijff naar Van Gaal’

Bron: ajax1.nl

De Raad van Commissarissen van Ajax heeft zonder medeweten van Johan Cruijff de onderhandelingen met beoogd directeur Louis van Gaal afgerond. Dat zeggen volgens het Algemeen Dagblad bronnen rond de club.

Cruijff zelf, ook lid van de RvC, is pas daarna ingelicht over de gang van zaken. Met steun van de directie van Ajax hebben de commissarissen in Portugal met van Gaal gesproken. In die bijeenkomst heeft de oud-trainer gezegd graag opnieuw naar Amsterdam te willen komen.

Johan Cruijff heeft nog niet gereageerd op de ontstane situatie. Aangenomen wordt dat hij geen groot voorstander is van de komst van Louis van Gaal. Dat de relatie tussen Cruijff en de andere commissarissen niet optimaal was, bleek vandaag nog eens uit de reactie van RvC-voorzitter Steven ten Have: “Er moet snel een stabiele leiding komen. Of Cruijff het er nu mee eens is of niet.”

Ten Have benadrukte daarbij dat er een patstelling is ontstaan tussen Cruijff en de overige vier leden van de Raad van Commissarissen (Edgar Davids, Marjan Olfers, Paul Römer en hijzelf). Hij stelde dat het belang van Ajax daardoor ernstig wordt geschaad.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/rvc-ging-zonder-cruijff-naar-van-gaal/