'Demy de Zeeuw moet voorlopig niet spelen'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax-middenvelder Demy de Zeeuw moet voorlopig stoppen met voetballen, zegt neuropsycholoog Erik Matser maandag op BNR. De voetballer van Ajax kreeg zaterdag tijdens een training last van zwarte vlekken voor zijn ogen na een kopbal. "Een postcommotioneel syndroom, veroorzaakt door een hersentrauma", zo stelt Matser. "Als De Zeeuw hiervoor niet snel behandeld wordt, kan hij nog heel lang klachten houden."

De Zeeuw kreeg in de halve finale van het WK 2010 tegen Uruguay een trap tegen zijn mond van Martin Caceres. Sindsdien worstelt de Ajaxied met zijn vorm. In de laatste twee wedstrijden tegen VVV en Anderlecht begon hij op de bank. "Zaterdag kopte ik een bal op de training en toen was het helemaal zwart voor mijn ogen", zei De Zeeuw tegen Eredivisie Live. "Dat blijft dan tien seconden zo en dan gaat het weer weg. Soms voel je je erg rot en dan heb je het gevoel dat alles even helemaal langs je heengaat."

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113828/_Demy_de_Zeeuw_moet_voorlopig_niet_spelen_.html