Ajax hofleverancier selectie Oranje Vrouwen

Bron: ajax1.nl

Het vrouwenteam van Ajax is hofleverancier van het Nederlands vrouwenteam voor het EK in Zweden volgende maand. Maar liefst zeven speelsters van de Amsterdamse club zijn opgenomen in de selectie van Roger Reijners. Het gaat om Anouk Hoogendijk, Daphne Koster, Desiree van Lunteren, Chantal de Ridder, Leonne Stentler, Mandy Versteegt en de van SC Telstar overgekomen Claudia van den Heiligenberg.

Op 11 juli mogen de dames hun eerste wedstrijd op het EK spelen. Daar wacht direct een zware beproeving tegen de Duitse vrouwen. 14 en 17 juli volgen duels tegen Noorwegen en IJsland. Voordat de selectie van 23 naar Zweden vertrekt, spelen de Oranjeleeuwinnen op 3 juli een oefenwedstrijd tegen Noord-Ierland. De wedstrijd wordt gespeeld in het TATA Steel Stadion van Telstar. Zaterdag won de equipe met 3-1 van Australië.

Bondscoach Roger Reijners begon met een voorselectie van 31 speelsters. Gaandeweg vielen er in totaal acht af. Hieronder viel ook Ajacied Tessel Middag en Kelly Zeeman. Zeeman komt net als Van den Heiligenberg over van SC Telstar. Ajax-doelvrouw Laura Du Ry moest eerder al noodgedwongen afhaken vanwege een schouderblessure.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ajax-hofleverancier-selectie-oranje-vrouwen/