Siem de Jong meest sympathieke voetballer

Bron: ajax1.nl

Siem de Jong is gekozen tot meest sympathieke voetballer van de eredivisie. De aanvoerder van Ajax won de verkiezing op de website van NUsport.

De Jong kreeg 19,5% van de stemmen. Vorige week werd Ola Toivonen nog eerste in de categorie meest irritante voetballer.

Echt enthousiast en trots lijkt De Jong niet. Wel zegt hij dat hij het leuk vindt dat hij als een sympathieke speler wordt beschouwd. “In het veld is het niet altijd goed. Maar soms ook wel.”

Binnen de selectie van Ajax werd wel verwacht dat Siem de Jong gekozen zou worden. Daley Blind had vooraf al juist voorspeld wie zou winnen. “We hadden gelezen dat de verkiezing eraan kwam. Daley dacht dat ik het zou worden, eerlijk gezegd”, aldus De Jong.

Siem de Jong kan gekenmerkt worden als een ‘goedlachse gozer die je nooit hoort klagen’. Volgens de stemmers is hij een harde werker en niet iemand die smerige overtredingen maakt.

Wel mag De Jong soms wat feller worden in de duels. De bezoekers van NUsport vinden hem soms wat te saai. “Hij lijkt niet boos te krijgen. De Jong kan wat meer gif gebruiken, is vaak te braaf in de duels.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/siem-de-jong-sympathiekste-speler-eredivisie/

Gegevens