Jong Ajax verliest kansloos in Oss

Samenvatting:In het eerste minuten van de wedstrijd viel het enige kansje voor Ajax te noteren. Marvin Höner kwam in de vijfde minuut net wat lengte te kort om een voorzet van Lesly de Sa binnen te werken. Vijf minuten later kopte Gieljan Tissingh aan de andere kant van het veld over het doel van Ajax. Dat bleek de eerste van vele kansen voor Oss.Ajax kreeg het al in de openingsfase van de wedstrijd moeilijk en dat leverde gele kaarten op voor achtereenvolgend Danzell Gravenberch, Kenny Tete en Nicolai Boilesen. Met name Danny van den Meiracker was op dreef namens de thuisploeg. Hij schoot na een kwartier spelen in de handen van Mickey van der Hart en in de twintigste minuut kopte de speler van Oss naast. Kort daarna wist hij van dichtbij opnieuw net niet binnen te koppen. Zodoende gingen de ploegen, ondanks een overwicht van Oss, met een 0-0 stand de rust in.In de rust werden Gravenberch en Tete bij Ajax vervangen door Sven Nieuwpoort en Stanislav Lobotka. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk bleef ondanks de inbreng van vers bloed moeizaam spelen. In de 49ste minuut tikte Wesley Deenen dan ook op aangeven van Van den Meiracker dik verdiend de 1-0 binnen voor Oss.