Puntenverlies Ajax O19 in allerlaatste minuut

Dit was het livetopic voor de jeugdwedstrijden van Ajax O19 en O16. Het vlaggenschip speelde thuis tegen FC Utrecht, dat in de laatste minuut gelijkmaakte. O16 wist wel te winnen op bezoek bij Vitesse. De wedstrijd van Ajax O17 werd wegens een afgekeurd speelveld niet gespeeld.

FT | Ajax O19 - FC Utrecht O19 (3-3)De openingsfase van de wedstrijd tussen Ajax O19 was sterk van de thuisploeg. Voor de Amsterdammers waren het vooral Pereira, Ylätupa en Ekkelenkamp die voor het gevaar zorgde, maar de verschillende pogingen resulteerden niet in de openingstreffer. Ook FC Utrecht probeerde iets te forceren, maar verder dan een afstandsschot kwam men in eerste instantie niet.

Ajax kwam dan ook terecht op voorsprong, toen Schön drie man passeerde en feilloos tegen de touwen schoot: 1-0. FC Utrecht schoot echter ook met scherp en speelde een counter goed uit, waardoor de gelijkmaker zo'n tien minuutjes later in de 34e minuut viel. Met die gelijke stand zochten beide ploegen de kleedkamers op.