Jong Ajax periodekampioen na 1-1 in eigen huis

Bron: www.ajaxshowtime.com

Jong Ajax is winnaar van de derde periode in de Jupiler League. De beloften slaagden er vrijdagavond niet in om te winnen van FC Eindhoven, maar omdat de concurrentie ook niet won, was de Bronzen Stier voor de jonge ploeg. De wedstrijd tegen Eindhoven eindigde, mede dankzij een goal van Kaj Sierhuis, in 1-1.

Op De Toekomst was Jong Ajax voor rust heer en meester, maar na de pauze beet Eindhoven iets meer van zich af. De ploeg van coach Marcel Keizer leek twee keer al vroeg op voorsprong te kunnen komen, maar zowel Van de Beek als Sierhuis werden nipt teruggevlagd voor buitenspel. De Ajacieden waren ijverig en waren ook nog gevaarlijk via een geblokt schot van Van de Beek en een voorzet van Kluivert die net niet kon worden binnengewerkt door Sierhuis.

Nadat Zeefuik zich met een blessure had laten vervangen, was het Sierhuis met de openingstreffer. De spits stelde zich goed op en knalde de bal met een dropkick knap binnen op aangeven van de bedrijvige Kluivert. Sierhuis en Van de Beek zagen vervolgens nog pogingen over gaan, maar er leek met 1-0 en het spelbeeld geen vuiltje aan de lucht.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/102724/jong-ajax-periodekampioen-na-1-1-in-eigen-huis