Schöne: 'Geen smoesjes, gewoon slecht ingeschoten'

Bron: www.ajaxlife.nl

Schöne is nooit te beroerd om zijn verantwoordelijkheid te nemen. © De Brouwer

Als je geregeld mag aanleggen, moet het er een keer van komen. Een misser vanaf elf meter. Lasse Schöne kan er na poging dertien, tijdens Ajax - Excelsior (1-0), over meepraten. De Deen draait er niet omheen. “Geen smoesjes, die bal was gewoon slecht ingeschoten.”

Schöne was de eerste twaalf keer een zekerheidje bij het trappen van een penalty. We doelen hierbij op penalty's in de eredivisie, want we kunnen ons nog een dure misser herinneren in Boekarest... Het fijne is dat zelf tenminste geen excuses zoekt.

“Wat ging er mis? Ik schoot die bal gewoon slecht in, halfhoog. Het was een matige penalty. Geen smoesjes. Ik deed verder niets anders dan normaal, maar wist het gelijk al. Haha. Ik kan er wel van alles van maken, maar het blijft een matige strafschop,” aldus Schöne tegenover Ajax Life.

De afspraak bij Ajax is duidelijk. Als je een penalty mist, mag je de volgende niet nemen. Het overkwam Davy Klaassen eerder dit seizoen. Hij schoot diverse penalty's raak, maar gaf na een misser het stokje over aan Schöne.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=20696

Gegevens