“Als Johan de macht had gewild, dan pakt die dat wel”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Wim Kieft speelde in de seizoenen 1981/82 en 1982/83 bij Ajax samen met Johan Cruijff. De blonde spits werd zelfs Europees topscoorder bij de Amsterdamse club. Ook de voetbalanalist van o.a. Voetbal Inside treurt over het overlijden van zijn voormalige medespeler. Hij herinnert zich Cruijff als een zeer goed mens.

Wim Kieft stoorde het dan ook dat de ‘Fluwelen Revolutie’ van Cruijff zogenaamd te doen was om macht. “Zijn intentie bij Ajax is altijd geweest om het beter te maken”, schrijft Kieft in zijn column in De Telegraaf. “Op zijn manier en dat is niet voor iedereen even leuk, maar ik ben overtuigd van het goede van zijn intentie. Als Johan de macht zou willen bij Ajax, zou hij die wel gegrepen hebben”, gaat Kieft verder. “Als hij voorzitter, trainer of directeur van Ajax had willen worden, zou hij dat iedere dag van het jaar voor elkaar kunnen krijgen.” Volgens Kieft loopt de voetballerij over van mensen die alleen maar willen nemen, maar Cruijff was juist een man van alleen maar geven.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/03/25/als-johan-de-macht-had-gewild-dan-zou-hij-die-wel-gegrepen-hebben/

Gegevens

Onderwerpen: Column, Spits, Trainer
Tags: Interviews
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff