Jong Oranje naar huis gestuurd door Jong Frankrijk

Warmerdam kan nu ook op vakantie.© Pro Shots

Het is Jong Oranje niet gelukt om door te stoten naar de finale van het jeugdtoernooi in Toulon. In de laatste groepswedstrijd, tegen Jong Frankrijk, ging het team van Django Warmerdam er met 4-0 af. De talenten missen ook de troostfinale.

De beloften begonnen overigens goed tegen hun Franse leeftijdgenoten. De 1-0 van Romain Habran was er één om in te lijsten, maar kwam uit de lucht vallen. Elvio van Overbeek en Rai Vloet waren dicht bij een treffer, maar het bleef in de eerste helft bij het ene doelpunt van Jong Frankrijk.

Django Warmerdam – vorige wedstrijd nog in de basis – kwam er in de tweede helft in. Hij kon echter niet voorkomen dat Jong Frankrijk snel uitliep naar 3-0. Enzo Crivelli bepaalde acht minuten voor tijd de eindstand op 4-0.

Dat laatste tegendoelpunt was er één te veel voor de Nederlandse talenten. Verenigde Staten onder 23 eindigde zo op de tweede plek met een doelpunt verschil. Jong Oranje komt daardoor net te kort voor de troostfinale.