Zivkovic bezorgt Jong Ajax winst in Oss

Denswil moet meer zijn best doen van Cruijff.© ProShots

Op de dag dat het nieuws over de kersverse hoofdsponsor Ziggo naar buiten kwam, trad Jong Ajax aan tegen FC Oss. Op bezoek in Brabant won de ploeg van Andries Ulderink ruim: 1-4. Dat mocht ook wel weer ‘ns; Jong Ajax zat al een dikke maand zonder zege.

Dat moest anders, bleek uit de beginfase. Binnen twaalf minuten scoorde Zivkovic al tweemaal, en tussen de treffers door kreeg ook Kishna nog een goede kans. Tot de rust werd er overigens niet meer gescoord, hoewel er met het spel weinig mis was.

Na de thee werd Bazoer buiten de zestien gevloerd, en schoot Stefano Denswil de vrije trap die daar op volgde feilloos binnen. Maar: al vlug zorgde Opoku voor de 1-3. Spanning een beetje terug? Neu: in de 68e minuut zorgde Zivkovic al koppend voor de eindstand: 1-4. Door zijn drie treffers staat de spits nu al op negen goals dit seizoen, en nadert hij de top van het topscorersklassement.