A1 speelt onnodig gelijk tegen Barca

Samenvatting:Ajax begon uitstekend aan het derde Youth League-duel tegen Barcelona. De Amsterdammers speelden met lef en kwam al in de derde minuut op voorsprong. Na een prima actie van Vaclav Cerny wist Adham el Idrissi de openingstreffer te scoren.Ajax bleef de aanval zoeken en was de bovenliggende partij, maar de thuisploeg kreeg toch een aantal kansen. Indy Groothuizen was echter attent en voorkwam een tegentreffer. Aan Amsterdamse zijde bleef men ook gevaarlijk en Robert Muric werd in het zestienmetergebied onderuitgehaald. Aanvoerder Damian van Bruggen eiste de bal op en wist de penalty te benutten. Zodoende ging Ajax met een comfortabele voorsprong rusten, 0-2.Na de thee ging de A1 van Ajax rustig verder met kansen creƫren en El Idrissi kreeg vlak na rust twee grote kansen om zijn tweede treffer te maken, maar de aanvaller liep zich vast in de verdediging en doelman. Nathan Leyder pakte even later zijn tweede gele kaart na een domme overtreding en daarmee kwam een ommekeer in het spelbeeld. Uitblinker en aanvaller Muric werd gewisseld voor verdediger Leon Bergsma.