“Zijn spelers niet uitgeleerd als ze voor het grote geld kiezen?”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Johan Cruijff maakt zich nog altijd zorgen over de voetbaltechnische capaciteiten van de Nederlandse voetballers. Dit geeft hij aan in zijn wekelijkse column voor De Telegraaf.

Cruijff: “Ik heb al aangegeven dat er sprake is van een zorgwekkende situatie. Dan heb ik het niet over de trucjes die ik de afgelopen twee weken heb gezien, maar de techniek die aan de top gewoon nodig is. Zo is een goede balsnelheid de basis voor een goede aanname en een hoog tempo. Als je iets af wil dwingen, moeten die allemaal kloppen. Alleen gaat het daar al fout. Zowel in Europees verband als in de Eredivisie. Ik ben echt onaangenaam verrast door het grote aantal voetballers dat veel te langzaam de inspeelpass geeft.” De legendarische nummer 14 besluit zijn relaas niet met antwoorden maar juist met meer vragen. “Een onderdeel dat te trainen is. Dus kom ik weer bij de opleiding uit. Zijn de voetballers minder geworden, doen de trainers hun werk niet goed of zijn de spelers nog niet uitgeleerd als ze voor het grote geld kiezen? Het is in ieder geval zorgwekkend.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2014/08/18/zijn-spelers-niet-uitgeleerd-als-ze-voor-grote-geld-kiezen/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Onderwerpen: Column, Eredivisie, Trainer
Tags: Interviews
Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff