Siem de Jong: “We hadden niet genoeg rust”

Bron: ajax1.nl

Siem de Jong vond het 1-1 gelijkspel tegen FC Twente geen felicitatie waard. Tegenover de camera’s van FOX Sports laat de middenvelder zaterdagavond weten dat Ajax het moeilijk had. “Zeker in het begin. Ik had het gevoel dat we vlak voor die tegengoal iets meer controle kregen, maar toen scoorden zij.”

Ajax speelde erg zwak in de eerste helft. “We hadden niet genoeg rust in het begin. In de tweede helft vonden we de vrije man beter en creëerden we meer kansen”, weet de captain.

De Jong denkt te weten waarom zijn team in de tweede helft beter ging spelen. “Ik speelde iets meer in het midden waardoor Blind wat meer naar achteren stond. Andersen kon hierdoor naar binnen komen. We speelden dus eigenlijk met een man extra op het middenveld.” Van Rhijn, en later Schöne, speelde als een soort rechtsbuiten.

FC Twente krijgt ook complimenten van de Ajax-aanvoerder. “Twente deed het een paar keer goed. Zij zetten druk, helemaal tot aan de keeper. Wij hielden niet de rust om de vrije man te vinden, we stonden steeds net niet goed”, geeft De Jong aan.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/siem-de-jong-we-hadden-niet-genoeg-rust/