Record bij ‘hot’ Ajax lonkt voor Deense Ajacieden

Bron: ajax1.nl

Ajax is hot in Denemarken. We kunnen het niet vaak genoeg horen, maar ook Lasse Schöne bevestigt het eens te meer tegenover het Algemeen Dagblad. “Iedere voetballer in Denemarken kent Ajax. En aan alles merk je dat Ajax in Denemarken telt, zeker nu er weer zo veel Denen spelen. Daar wordt over gesproken”, zegt de middenvelder, die tegenwoordig ook als rechtsbuiten wordt ingezet.

Dat niet alleen Deens talent naar Ajax trekt, blijkt ook wel door spelers als Michael Laudrup en Christian Poulsen. Beide Denen gingen met een rugzak vol ervaring naar Ajax. “Ajax staat voor aantrekkelijk spel. Dat wil je als voetballer toch? We zitten overal en hebben van alles wat. Routine, talent, jeugd. Daarom werkt het ook zo goed bij Ajax, denk ik. Dat maakt het zo bijzonder.”

“We hebben een aantal keren met drie Denen op het middenveld gespeeld, Christian Eriksen op links, ik aan de rechterkant en Christian Poulsen in de punt naar achteren. Dat is wel bijzonder, ja. Zo’n middenveld in het nationale team? Als dát zou kunnen. Poulsen heeft een punt achter zijn interlandloopbaan gezet, maar als je ziet hoe hij speelt, dan denk ik dat Morten Olsen hem er graag bij had gehad.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/record-bij-hot-ajax-lonkt-voor-deense-ajacieden/