EK 2012: Anita en De Jong blijven, Cillissen ‘out’

Bron: ajax1.nl

Bondscoach Bert van Marwijk heeft de namen bekendgemaakt van negen spelers die deze zomer niet tot de EK-selectie van Oranje behoren. Onder andere Ajax-doelman Jasper Cillissen zit bij de afvallers en kan dus zijn vakantie gaan boeken. Vurnon Anita en Siem de Jong kunnen gerust ademhalen. Beide maken nog kans op een ticket voor de kampioenschappen in Oekraïne en Polen.

De volledige lijst van afvallers is als volgt: Urby Emanuelson, Hedwiges Maduro, Georginio Wijnaldum, Alexander Büttner, Ola John, Erwin Mulder, Nick Viergever, Jasper Cillissen en Stefan de Vrij. De meest opvallende naam in deze rij is die van Urby Emanuelson. De ex-Ajacied leek namelijk de ideale opvolger van de geblesseerde Erik Pieters op de linksbackpositie. Daarbij speelde de Amsterdammer een prima seizoen voor zijn club AC Milan. Bondscoach Bert van Marwijk oordeelde echter anders.

Van spelers als Jasper Cillissen en Stefan de Vrij werd al snel verwacht dat zij de ‘afvalronde’ niet zouden overleven. Zoals gezegd wisten Ajacieden Siem de Jong en Vurnon Anita de bondscoach wel te overtuigen. Zij gaan mee naar Lausanne, waar de selectie een trainingskamp wacht.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ek-2012-anita-en-de-jong-blijven-cillissen-out/