Vertonghen: “Ik wilde een signaal afgeven”

Bron: ajax1.nl

Natuurlijk zat Jan Vertonghen er vorige week zondag na het verlies van de bekerfinale even helemaal doorheen. Toch wist hij zijn emoties in bedwang te houden om vervolgens met een stalen gezicht de verzamelde pers te woord te staan en te spreken van een klein tikje in plaats van een dreun. 

FC Twente was niet blij met de uitspraken die de verdediger van Ajax deed tegenover de journalisten. Zo was de nederlaag in de bekerfinale zeker geen heuse mentale tik volgens de Belg. Ajax was de hele wedstrijd de betere ploeg geweest en de Tukkers konden alleen gevaarlijk worden uit spelhervattingen en hoge ballen.

De Ajacied wist ook zelf wel dat dit beeld niet geheel overeenkwam met de werkelijkheid. “Ik wilde een signaal afgeven. we konden niet blijven rouwen”, aldus de aanvoerder van Ajax in de Telegraaf.

De voetballer rouwde echter wel degelijk om het mislopen van de KNVB Beker en dus van weer een prijs. “Het was weer niet gelukt om een prijs te pakken. Zonde dat we dit lieten lopen. Ik heb nog niet zo veel gewonnen en we hadden zin in een feestje met onze supporters”, aldus Vertonghen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/vertonghen-ik-wilde-een-signaal-afgeven/