Jong Ajax komt terug van achterstand en pakt titel!

Gekkenhuis op De Toekomst na wat later het kampioensdoelpunt blijkt! © Pro Shots

Jong Ajax is kampioen van de Jupiler League! De opdracht was simpel en het laatste potje hoefde slechts gewonnen te worden, maar het werd spannend. Heel erg spannend. De titelrace werd pas diep in de tweede helft beslist in het voordeel van de Jong Ajacieden, die met 2-1 wonnen van MVV.

Ondanks het soms slordige spel – wellicht door de zenuwen – voetbalde Jong Ajax genoeg kansen bij elkaar, maar het lukte ruim een uur lang niet om de MVV-doelman te passeren. Daar was twee keer hulp van de paal voor nodig, want die troffen Cassierra en Doekhi in hun jacht op een treffer.

MVV deelde af en toe een speldenprikje uit en bij een van de corners voor de Maastrichtenaren werd uit het niets naar de penaltystip gewezen. Kelechi Nwakali deed voor hoe je doel treft en dat goede voorbeeld werd enkele minuten later gevolgd door invaller Kaj Sierhuis, die koud in het veld stond.