De Mos: “Dit huidige Ajax is ook een matig elftal”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Aad de Mos, de over 6 dagen 70 jaar wordende ex-trainer van Ajax, is niet zo onder de indruk van zijn voormalige club. ‘Aad 3000’ ziet de Amsterdammers zelfs de tweede plek verspelen en ook over de attractieve waarde van Ajax is hij niet zo onder de indruk.

“Ajax gaat die tweede plaats ook niet vasthouden”, zegt de Hagenees tegen Metro. “Ik hoorde lyrische verhalen over Jong Ajax, maar zodra een ploeg als VVV een beetje pressing speelt, blijft er weinig van over.” Daarom ziet de ex-trainer Ajax ook niet winnen van Feyenoord en PSV. “Feyenoord en PSV hebben en een ‘plan B’, Ajax niet. (…) Wat is er nou eigenlijk zo bijzonder aan dit spel van Ajax? Als ik er naar kijk, raak ik vaak snel verveeld”, vindt de kritische De Mos. “Ajax teert gewoon nog steeds op twee grote elftallen. Het team van Johan Cruijff uit de jaren zeventig en het team van Louis van Gaal. Daartussen zaten vooral heel veel matige ploegen. Dit huidige Ajax is ook een matig elftal”, aldus De Mos, die blijkbaar niet zo onder de indruk was van het Ajax van trainer Cruijff en spelers als Van Basten, Rijkaard, Bergkamp, Wouters en Mühren in de jaren ’80.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/03/21/de-mos-dit-huidige-ajax-is-ook-een-matig-elftal/