Riedewald: “De basisspelers praten ook meer met elkaar”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Daley Sinkgraven heeft de laatste wedstrijden niet mee kunnen doen. Jaïro Riedewald heeft daarom weer een kans gekregen in de basis van Ajax 1. Het is nog even wennen voor de 20-jarige Ajacied.

“De basis is al lange tijd bezig met een speelstijl en bepaalde patronen. Ik speel minder, train er ook minder op. De basis speelt twee wedstrijden per week en op een gegeven moment staat er een vast elftal. De basisspelers praten ook meer met elkaar. Als wissel probeer je het op te pakken en ook te leren, maar in de praktijk?”, zegt Riedewald tegen Ajax Life. De Ajacied meent dat de invallers het moeilijker hebben dan de basisspelers. “De praktijk tijdens de wedstrijden is vooral bedoeld voor basisspelers en dat is toch wel anders, ja.. Zeker als ik inval, is het even zoeken. Misschien dat ik daarom tegen Sparta twee ballen verspeelde, omdat ik moest aanhaken. Ik probeer snel in de flow te komen, want ook dat mag je verwachten van een wisselspeler.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2017/02/28/riedewald-de-basisspelers-praten-ook-meer-met-elkaar/

Gegevens