AFCA Supportersclub: ‘Gebruik bodycams tijdens PEC-Ajax was niet toegestaan’

Bron: ajaxfanzone.nl

Tijdens de uitwedstrijd tegen PEC, afgelopen zondag, werden de Ajax-supporters geconfronteerd met een nieuw verschijnsel: bodycams. Deze mobiele camera’s waren bevestigd op de jassen van enkele stewards. “De AFCA Supportersclub laat weten van tevoren niet op de hoogte gebracht te zijn van deze plannen. Wij streven samen met de club naar normalisatie in het voetbal. Dit is de afgelopen jaren in meerdere gesprekken aan bod gekomen. Daar past een maatregel als deze niet bij”, aldus de AFCA Supportersclub.

“In een brief aan de Ajax-directie hebben we deze week laten weten de bodycams onnodig te vinden en zouden deze zelfs eerder agressie kunnen veroorzaken dan voorkomen. Verder is het ook nog maar de vraag of dit allemaal juridisch is toegestaan. Cameratoezicht is in Nederland aan strenge regels gebonden. Zo moet er bijvoorbeeld sprake zijn van een “gerechtvaardigd belang” en moet er een privacytoets worden gedaan”.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2017/01/18/afca-supportersclub-gebruik-bodycams-tijdens-pec-ajax-was-niet-toegestaan/

Gegevens

Onderwerpen: AFCA, Supporters, Directie
Tags: Nieuws
Clubs: AFC Ajax