Cruijff zet twijfels bij lange contracten leden technische staf

Bron: ajaxfanzone.nl

Johan Cruijff zet zijn vraagtekens bij de langdurige contracten voor leden van de technische staf in de voetballerij en pleit voor een beloningssysteem aan de hand van prestaties. Hij doelt daarmee op de verbintenissen van psv-trainer Phillip Cocu en Ajax-scout Henk Veldmate. “Langjarige contracten voor personen die bezig zijn met de prestatie van vandaag is een verzachtende omstandigheid die niet binnen het proces past”, aldus Cruijff in zijn column in De Telegraaf.

Volgens Cruijff staat het uitdelen van dit soort contracten ‘haaks op de essentie van topsport’. Cocu is met zijn club PSV mondeling akkoord over een nieuw contract dat hem tot medio 2019 aan de regerend landskampioen bindt. Veldmate tekende op zijn beurt, tot verbazing van Cruijff, een contract voor zes jaar in Amsterdam. “Omdat beide functies direct aan de prestatie gekoppeld zijn. De betrokkenen moeten daarom vooral scherp worden gehouden en mogen geen moment verslappen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/01/11/cruijff-zet-twijfels-bij-lange-contracten-leden-technische-staf/

Gegevens

Onderwerpen: Column, Scouting, Kampioen
Tags: Nieuws
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff