De Boer erkent: 'Ik heb niet de juiste snaar geraakt'

Bron: www.ajaxlife.nl

De Boer raakt de laatste weken weinig juiste snaren.© Pro Shots

Frank de Boer wil dat zijn spelers de zomerstop gebruiken om eens goed bij zichzelf te raden te gaan. "Je speelt dit seizoen om helemaal niks. Dat lijkt me niet het gevoel dat je wilt hebben," zei hij na de zure nederlaag bij degradant FC Dordrecht.

Hij had zijn ploeg nog geprobeerd op te peppen. Hoe? Door op het eergevoel van zijn spelers in te spelen. "Spelers moeten het niet voor zichzelf doen, maar juist voor de naam Ajax. Vooraf weet je dat je alleen maar iets te verliezen hebt. Als je 5-0 wint, is het terecht dat zij gedegradeerd zijn. Speel je gelijk dan is het een blamage en verlies je, dan is het helemaal een blamage. Het eerste uur waren we de bovenliggende partij, maar een wedstrijd duurt negentig minuten. Uiteindelijk is het me niet gelukt de snaar te raken.”

De wedstrijd zelf was er een om snel te vergeten. “Je weet dat Dordrecht de laatste weken niets te verliezen heeft en een op een speelt. Dat brengt vaak spektakel mee. Ons spel was niet sprankelend, we maakten gebruik van de diepte maar de eindpass was vaak net niet goed."

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=17543

Gegevens