Aad de Mos: “Scouten ze bij Ajax met een blinddoek?”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Het scoutbeleid van Ajax is nog voor verbetering vatbaar. Zelfs het Haagse rekenwonder Aad de Mos is daar inmiddels achter gekomen. Moses Daddy-Ajala Simon was anderhalf jaar geleden op proef bij Ajax, maar kreeg geen contract.

De Nigeriaan vervolgde zijn loopbaan bij het AS Trencin van een andere Haagse ex-Ajacied Tscheu La Ling. Daar was hij de grote uitblinker; 33 wedstrijden en 13 goals. Daarmee verdiende hij een transfer naar het Belgische AA Gent. Daar heeft hij een opvallende start. In een bekerduel kreeg hij na 38 seconden een rode kaart en afgelopen weekend scoorde hij een hattrick. Ex-Ajaxcoach Aad de Mos kan daarom niet begrijpen dat Ajax de voormalig stagiair niet aan zich heeft gebonden. “Deze speler is dus in Nederland afgetest door Ajax. Dan denk ik, hebben die dan met een blinddoek gescout? Dat ze het niet zien… Zo’n speler is een goudhaantje voor AA Gent”, sprak De Mos zich vol verbazing uit bij VTM Nieuws. Eerder liet Ajax ook al Stanislav Lobotka makkelijk gaan, maar haalde het wel non-voetballers als Van der Hoorn en Zimling binnen, dus Haagse Aadje zou best eens gelijk kunnen hebben.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2015/02/03/aad-de-mos-scouten-ze-bij-ajax-met-een-blinddoek/